Przyprawy kuchni włoskiej
Przyprawy kuchni włoskiej8 lat temu
Wyjątkowy smak włoskich potraw to zasługa nie tylko odpowiednich składników, ale również aromatycznych przypraw. Czytaj więcej
Przyprawy kuchni meksykańskiej
Przyprawy kuchni meksykańskiej8 lat temu
W kuchni meksykańskiej prym wiodą warzywa i kukurydziane tortille. Meksykańska kuchnia jest bogata w ziołowe i przyprawowe aromaty. Najczęściej jednak potraw się nie przyprawia. Przyprawy i zioła dodawane są do sosów. Czytaj więcej
Jak wykorzystać mleko kokosowe
Jak wykorzystać mleko kokosowe8 lat temu
Szykujesz przyjęcie i chciałbyś poczęstować gości czymś oryginalnym? Zobacz przepis na mleko kokosowe, które jest wspaniałym dodatkiem do potraw z kurczaka. Na deser możesz podać przepyszne kuleczki Rafaello z migdałami. Czytaj więcej
Jak przygotować masło ziołowe
Jak przygotować masło ziołowe8 lat temu
Bardzo proste do przygotowania wystarczą świeże zioła, masło i odrobina fantazji. Rezultat – aromatyczny, smaczny i pachnący ziołami dodatek do kanapek, mięs, ryb, warzyw. Czytaj więcej
Domowy sos tysiąca wysp
Domowy sos tysiąca wysp8 lat temu
Sos tysiąca wysp jest łagodnym lekko słodkawym sosem o delikatnej łososiowo-różowej barwie. Głównymi składnikami sosu są: majonez, keczup, i drobno pokrojone warzywa. Jednak jego skład różni się w zależności od marki oraz regionu w którym jest sporządzany. Czytaj więcej
Sos HP
Sos HP15 lat temu
Jeden z najbardziej popularnych sosów w Europie szczególnie w Wielkiej Brytanii i Stanach Zjednoczonych. Czytaj więcej
Przyprawa do piernika
Przyprawa do piernika15 lat temu
Przyprawa przywodząca na myśl zimowe wieczory, święta Bożego narodzenia aromat ciasta. Najczęściej używana jest do przygotowywania tradycyjnego piernika. Czytaj więcej
Potrawy z amaretto
Potrawy z amaretto15 lat temu
Amaretto to włoski likier o smaku migdałów, choć zaskakującym może być fakt, że migdały niekoniecznie muszą znaleźć się w jego składzie. Najczęściej do produkcji Amaretto używa się pestek moreli, wiśni lub brzoskwiń w połączeniu z aromatem ziół i olejku waniliowego. Zawartość alkoholu w potrawach z amaretto wynosi zazwyczaj 25-30%. Czytaj więcej
Pieprz ziołowy
Pieprz ziołowy15 lat temu
Pieprz ziołowy jest tradycyjną przyprawą używaną w polskiej kuchni. Pomimo nazwy, która sugeruje, że jest to odmiana pieprzu, pieprz ziołowy jest mieszanką wielu ziół. Czytaj więcej
Zastosowanie sosu ostrygowego
Zastosowanie sosu ostrygowego15 lat temu
Sos ostrygowy jest aromatycznym sosem o azjatyckim rodowodzie. Jak sama nazwa wskazuje przygotowuje się go z ostryg. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA