Ekspert w dziedzinie żywienia i stosowania naturalnych środków leczniczych w profilaktyce i terapii schorzeń cywilizacyjnych, twórca diety strukturalnej.

Jest autorem wielu publikacji i książek medycznych, m.in. bestsellerów "Kody młodości", "Odchudzanie weekendowe" i "Odchudzająca książka kucharska", których wydawcą jest renomowana oficyna wydawnicza D. W. Rebis. Jego autorskie rubryki porad medycznych w poczytnych czasopismach, takich jak "Naj", "Świat & Ludzie" i "Zwierciadło", od lat cieszą się ogromną popularnością. Realizuje programy telewizyjne o zdrowym stylu życia i odchudzaniu – aktualnie cykliczny program o prawidłowym żywieniu dzieci „Magazyn niejadka”. Doktor Bardadyn pracuje obecnie w specjalistycznym gabinecie medycznym w Warszawie oraz współpracuje jako konsultant z wieloma krajowymi i zagranicznymi klinikami. Z jego porad korzystają gwiazdy show biznesu, znani politycy i sportowcy, www.drbardadyn.com

Tkanka młodości
Tkanka młodości8 lat temu
O tym, ile naprawdę masz lat, decyduje najmniej znana tkanka spośród wszystkich, jakie składają się na ustrój człowieka – tkanka łączna. Zadbasz o nią, stosując dietę strukturalną. W jaki sposób? Co ma wspólnego tkanka młodości z dietą strukturalną? Sprawdź! Czytaj więcej
Masło w diecie strukturalnej
Masło w diecie strukturalnej9 lat temu
Masło to także składnik diety strukturalnej. Co zawiera masło? Kto powinien ograniczać jego spożycie? Czytaj więcej
Jaja w diecie strukturalnej
Jaja w diecie strukturalnej10 lat temu
Ile jaj spożywać w ciągu tygodnia? Jakie wartości odżywcze mają jaja? Zobacz przepis na wykorzystanie jaj w diecie strukturalnej! Czytaj więcej
Jak za pomocą diety strukturalnej poprawić wzrok, słuch i węch?
Jak za pomocą diety strukturalnej poprawić wzrok, słuch i węch?10 lat temu
Życie w hałasie i ciągłe wdychanie zanieczyszczonego powietrza może fatalnie wpływać na stan naszych zmysłów. W jaki sposób poprawić wzrok, słuch i węch za pomocą diety strukturalnej? Czytaj więcej
Ryby - składnik diety strukturalnej
Ryby - składnik diety strukturalnej11 lat temu
Ryby zawierają pełnowartościowe białko o wysokiej przyswajalności, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminę D a także składniki mineralne jak jod, selen, fluor, magnez czy wapń. Ryby są także istotnym produktem w diecie strukturalnej. Czytaj więcej
Soja i produkty sojowe w diecie strukturalnej
Soja i produkty sojowe w diecie strukturalnej11 lat temu
Soja pochodzi ze wschodniej Azji, ale obecnie uprawia się ją przede wszystkim w USA, Brazylii oraz Argentynie. Napój sojowy ma swoje zastosowanie w koktajlach diety strukturalnej. Czytaj więcej
Równowaga kwasowo-zasadowa - jak o nią zadbać?
Równowaga kwasowo-zasadowa - jak o nią zadbać?11 lat temu
Czym jest równowaga kwasowo-zasadowa? W naszym organizmie, w środowisku wodnym, przebiega szereg reakcji chemicznych i biologicznych. W wodzie rozpuszczonych jest wiele składników odżywczych i elektrolity, a płyny wewnątrz- i zewnątrzkomórkowe zapewniają określoną równowagę między kwasami a zasadami. Dla zachowania zdrowia bardzo ważne jest utrzymanie prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej. Czytaj więcej
Dieta strukturalna - moc ukryta w cytrusach
Dieta strukturalna - moc ukryta w cytrusach11 lat temu
Cytrusy to najbardziej znana grupa owoców tropikalnych, do których zaliczają się pomarańcze, grejpfruty, cytryny, mandarynki czy limonki. Nie bez powodu soki z pomarańczy czy grejpfruta są bazą zdrowotnych koktajli diety strukturalnej. Cytrusy zawierają dużo witamin, szczególnie witaminy C. Witamina C podnosi odporność organizmu i pomaga uchronić się m.in. przed grypą. Dodatkowo są źródłem składników mineralnych (potasu i wapnia), białka i kwasów organicznych. Czytaj więcej
Poznaj produkty strukturalne: Figi
Poznaj produkty strukturalne: Figi11 lat temu
Suszone figi są najlepszym źródłem błonnika spośród wszystkich suszonych owoców. W diecie strukturalnych można przygotować z ich udziałem smaczny koktajl. Jako cenne źródło potasu, magnezu, witamin C i B oraz kwasu foliowego są godnym polecenia składnikiem diety. Czytaj więcej
Zupa cebulowo-fasolowa
Zupa cebulowo-fasolowa12 lat temu
Cebula i fasola to warzywa tanie, więc może dlatego niedoceniane? Warto je ze sobą łączyć, bo okazuje się, że na talerzu świetnie się uzupełniają.Oto przepis na odżywczą i prostą zupę cebulowo-fasolową. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA