Dietetyk 

Specjalista z zakresu żywienia człowieka. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Zajmuje się pacjentami pragnącymi zmienić swoje dotychczasowe nawyki żywieniowe, poprawić stan zdrowia oraz uregulować masę ciała. Prowadzi także kobiety karmiące, które chcą wrócić do formy po ciąży. Jest autorką wielu artykułów prasowych o żywieniu, odpowiada na pytania na stronach portali internetowych. Interesuje się medycyną oraz naukami jej pokrewnymi. Jest osobą ciepłą, empatyczną, dlatego doskonale odnajduje się w bezpośrednim kontakcie z pacjentami. W wolnych chwilach czyta książki, ćwiczy jogę, wakacje najchętniej spędza w górach.

www.setpoint.pl

 

Dieta w ciąży - co się zmienia? Kalorie, składniki odżywcze, suplementy
Dieta w ciąży - co się zmienia? Kalorie, składniki odżywcze, suplementy4 lata temu
Dieta w ciąży zapewnia prawidłowy rozwój płodu i odpowiedni poziom energii dla przyszłej mamy. Unikaj surowego mięsa i słodyczy, odstaw kawę i alkohol. Jedz więcej białka! Od II trymestru stopniowo zwiększaj kaloryczność diety. Czytaj więcej
Dieta w ciąży - czego nie jeść
Dieta w ciąży - czego nie jeść8 lat temu
Wśród wielu kobiet ciągle pokutuje przekonanie, że przyszła mama powinna jeść za dwoje, a wszystkie jej zachcianki są w pełni usprawiedliwione. Niestety tak nie jest. Kobieta ciężarna powinna jeść dla dwojga, wybierając w swojej diecie pełnowartościowe produkty, czyli takie, które przy jak najniższej podaży energii dostarczą jak najwięcej składników odżywczych. Czytaj więcej
Wpływ codziennej diety na wzrok
Wpływ codziennej diety na wzrok8 lat temu
Komputer jest dziś przyjacielem – trudno dziś bez niego pracować. Ale jest też wrogiem dla naszych zmęczonych oczu. Jednym ze sposobów na złagodzenie negatywnego działania monitora na nasz wzrok jest prawidłowe odżywianie. Czytaj więcej
Jakie produkty powodują migrenę?
Jakie produkty powodują migrenę?8 lat temu
Prawie każdy z nas cierpi czasem na bóle głowy. Niektórych jednak co pewien czas dopadają bóle migrenowe. Mogą one być wywołane przez pożywienie zawierające tyraminę. Czytaj więcej
Żywność „light” – fakty i mity
Żywność „light” – fakty i mity8 lat temu
Wśród konsumentów można spotkać się z opinią, że produkty „light” to żywność dietetyczna kojarząca się ze zdrowiem. Tymczasem nie powinniśmy jej tak traktować. Żywność light zawiera dużo dodatków, których nie znajdziemy w naturalnej, nieznacznie przetworzonej żywności. Czytaj więcej
Zdrowe jedzenie dla dziecka
Zdrowe jedzenie dla dziecka16 lat temu
Właściwe odżywianie dziecka w przedszkolu i szkole to bardzo ważny element wpływający na jego stan zdrowia, samopoczucie, a także wyniki w nauce. Nasza pociecha powinna jeść regularne, smaczne i pełnowartościowe posiłki. Ale przygotować zdrowe jedzenie dla dziecka? Czytaj więcej
Dieta na przesilenie wiosenne
Dieta na przesilenie wiosenne16 lat temu
Przesilenie wiosenne – kto z nas o nim nie słyszał lub nie poczuł na własnej skórze? W czasie przedwiośnia odczuwamy osłabienie, uporczywe bóle głowy, mamy złe samopoczucie, borykamy się z przeziębieniami. Przyczynami takiego stanu naszego organizmu jest nie tylko zmiana pogody, ale także nieprawidłowa dieta oraz brak ruchu. Poznaj skuteczną dietę na przesilenie wiosenne. Czytaj więcej
Tyramina i jej działanie
Tyramina i jej działanie16 lat temu
Tyramina to amina, znajdująca się w niektórych produktach spożywczych. U osób uczulonych na tyraminę zjedzenie produktów, w których jest zawarta może wywoływać migrenę. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA