Dietetyk medyczny, specjalista ds. zdrowia publicznego, właścicielka Centrum Dietetycznego ProLinea - www.e-prolinea.pl

 


Dietetyk medyczny, specjalista ds. zdrowia publicznego, doktorantka na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Właścicielka Centrum Dietetycznego ProLinea oferującego szkolenia, warsztaty oraz porady indywidualne z zakresu zdrowego odżywiania.

Doświadczenie w prowadzeniu wykładów i szkoleń zdobywa jako wykładowca akademicki. Brała udział w szkoleniach trenerów sportowych Polskiego Związku Fitness & Wellness. W roli eksperta wystąpiła na konferencji prasowej Procter&Gamble oraz szkoleniach w firmie Arla Foods. Współpracuje z Komitetem Obrony Praw Dziecka.

Autorka licznych publikacji, zarówno w czasopismach popularno-naukowych jak i naukowych. Współpracuje m.in. z pismami: Zdrowie, Zdrowie&Smak, Gluko.mag, Glamour, Poradnik naj, Medycyna dla Ciebie, Teraz Zdrowie, Manager Aptek, Good Life Poland i in. 

Ma na koncie liczne wystąpienia eksperckie zarówno w radiu jak i telewizji (radio Kolor, BIS, Euro, Wawa, Radio Złote Przeboje i in. telewizja TVN, TVN Style, Polsat, Telewizja Puls oraz programy śniadaniowe jak: Dzień Dobry TVN, Kawa czy Herbata, Pytanie na Śniadanie).

Zawodowo odchudza, leczy dietą i pomaga wybrać najlepsze rozwiązania kulinarne. Perfekcjonistka - zadowala ją tylko to, co najlepsze. 

www.e-prolinea.pl

 

Bisfenol A (BPA), czyli szkodliwe opakowania żywności
Bisfenol A (BPA), czyli szkodliwe opakowania żywności5 lat temu
Produkt spożywczy nie ogranicza się do jedzenia - to także opakowanie: szkło, plastik, folia, puszka, butelka... Czy jesteśmy świadomi, jak skład opakowań wpływa na sam produkt? Czym jest bisfenol A, zwany w skrócie BPA i dlaczego produkcja i sprzedaż butelek dla dzieci z jego udziałem została właśnie zakazana? Czemu wciąż go używamy? Czytaj więcej
Gotowanie na parze – delektuj się zdrowiem
Gotowanie na parze – delektuj się zdrowiem14 lat temu
Gotowanie na parze to najzdrowszy sposób obróbki termicznej żywności, innymi słowy wrzucenia czegoś na ruszt. I wierzcie mi, nie ma nic prostszego niż wrzucić rybę i warzywa na sitko do gotowania, a za kilka minut delektować się jej smakiem. Do dzieła! Czytaj więcej
Raw food, czyli witarianizm
Raw food, czyli witarianizm14 lat temu
Raw food – z angielskiego surowe jedzenie – to jedna z odmian diety wegetariańskiej. Opiera się na spożywaniu wyłącznie surowych warzyw i owoców. Jakie są zalety i wady witarianizmu – jednego z najbardziej restrykcyjnych oblicz diety wegetariańskiej? Spytajmy dietetyka. Czytaj więcej
Czy warto pić dużo wody?
Czy warto pić dużo wody?14 lat temu
Picie odpowiedniej ilości wody to jeden z najprostszych sposobów utrzymania zdrowia – przecież nasze ciało jest zbudowane w około 70% z wody. Niemal wszystkie funkcje życiowe i organy wewnętrzne, aby działać perfekcyjnie, potrzebują wody: ciśnienie krwi, wątroba, nerki, stawy, trawienie. Czytaj więcej
Oregano – zioło, które leczy
Oregano – zioło, które leczy14 lat temu
Większość z nas zna oregano jedynie ze względów kulinarnych. Jego zastosowanie w kuchni jest bezdyskusyjne. Niewielu z nas zdaje sobie sprawę z tego, że zioło to ma ogromne znaczenie lecznicze. Zawarte w oregano składniki mają właściwości przeciwbakteryjne, rozkurczowe i przeciwutleniające. Czytaj więcej
Dieta dla serca – 10 zasad
Dieta dla serca – 10 zasad14 lat temu
Dieta wspomagająca pracę serca powinna trwać całe życie. Jeśli zależy Ci, aby Twoje serce służyło jak najdłużej, rozpocznij zmianę złych nawyków już dziś i trwaj w nich!Oto dekalog każdego dbającego o swoje serce! Czytaj więcej
Nabiał i tłuszcze w diecie przedszkolaka
Nabiał i tłuszcze w diecie przedszkolaka14 lat temu
Dla prawidłowego wzrostu dwulatka nie zbędne jest ciągłe dostarczanie wapnia, który znajduje się w produktach zawierających nabiał. Mniej ważne miejsce zajmują tłuszcze, a zbędne okazują się słodycze. Jednak pamiętajmy dieta musi być urozmaicona, aby dwulatek nie stracił apetytu. Czytaj więcej
Węglowodany w diecie przedszkolaka
Węglowodany w diecie przedszkolaka14 lat temu
Wiek przedszkolny to bardzo intensywny moment życia dla malucha. W tym okresie tempo przyrostu masy ciała dziecka zmniejsza się, bądź często zatrzymuje. Przyczyną bywa brak zainteresowania jedzeniem, a czasami brak uczucia głodu. Jednak zapotrzebowanie na składniki odżywcze przedszkolaka wzrastają! W diecie powinny się znaleźć… Czytaj więcej
Dieta dla serca
Dieta dla serca14 lat temu
Dieta wspomagająca pracę serca powinna trwać całe życie. Jeśli zależy Ci, aby Twoje serce służyło jak najdłużej rozpocznij zmianę złych nawyków już dziś i trwaj w nich!Oto dekalog każdego dbającego o swoje serce! Czytaj więcej
Sprawdź, czy jesteś odwodniona
Sprawdź, czy jesteś odwodniona14 lat temu
Czy wiesz, że problem odwodnienia dotyka prawie każdego człowieka? Kiedy odczuwamy pragnienie oznacza to, że nie dostarczyliśmy organizmowi odpowiedniej ilości płynów. Brak prawidłowego nawodnienia doprowadza do zaburzeń funkcjonowania układu trawiennego i powoduje szybsze starzenie się skóry. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA